Fysträning klubbar

Främst gäller väl detta under vinterhalvåret när inte friidrottssäsongen har högsäsong, men det går att göra vissa inhopp i mån av tid även under sommarhalvåret. Det kan vara enstaka inspirationsträningar eller hela upplägg av uppbyggnadsträning, eller delar av den. Då min bakgrund är friidrottens samtliga grenar och sprint i synnerhet så tangerar det mycket av det man vill kom åt i bollsporter som fotboll, handboll och ishockey m.fl., dvs snabbhet och styrka. Från löpningen som sedan blev min special nisch har jag sedan hämtat uthållighet och kondition biten, som jag tror är grunden till mycket.

Min egen bakgrund inom bollsporterna är fotboll, där jag i flera år spelade division 3 fotboll för Skärhamns IK. Hade sedan förmånen några år senare att hjälpa min gamla klubb första året som de spelade i division 1, vilket var inspirerande och roligt. Har tillsammans med Peter Fröberg hjälpt Frölunda Hockey med att se över
konditions- och uppbyggnadsträningen från första fys pass till seriespelet drar igång, men även tittat på vad som händer under en säsong för att kunna vara som bäst när slutspelet börjar.